Triggerpunktmassasje er en dyp behandlingsform som løser opp kroniske muskelspenninger, ømme og stive muskler ved hjelp av trykk. Triggerpunktene kjennetegnes ved at de stråler ut smerte, men slik at smerten oppleves andre steder på kroppen enn der hvor problemet egentlig sitter. Utover selve smerten kan plagene som triggerpunktene forårsaker fornemmes som nummenhet, følelse av kulde, at du mister kraften, eller ved å oppleve ilinger.

Kombinert tøyning og massasje

Årsaken kan være ensidig belastning over lenger tid, eventuelt påkjenninger der kroppen utsettes for plutselige rykk eller slag. Behandlingen går ut på å kombinere tøyninger og trykk med massasje. Triggerpunktet kan aktiveres dersom muskulaturen har vært spent gjennom lenger tid. Disse spenningene kan være forårsaket av statisk eller feil bruk av muskler. Eller gjennom en eller annen form for skade. Riktig behandling løser opp muskelspenningene og deaktiverer triggerpunktene.

Aktive og passive triggerpunkter

Triggerpunktmassasjen setter i gang en renselsesprosess som stimulerer blodsirkulasjonen og drenerer bort avfallsstoffer. Noen triggerpunkter er aktive og forårsaker kontinuerlig smerte, mens andre er passive og forårsaker smerte bare når de trykkes på. Et passivt punkt kan imidlertid utvikle seg til å bli aktivt dersom den ensidige belastningen varer over tid.

Bli kvitt smertene!

Triggerpunktmassasje betinger at det må til kraft for å løse opp de vonde punktene. Vår massasjeterapeut er høyst profesjonell og ikke redd for å ta i, så her vil du kunne få hjelp selv om triggerpunktene kan være vriene. Enten du har vondt i ryggen, det verker andre steder, eller du har stiv og vond nakke, vil du få god hjelp av vår faglig dyktige massasjeterapeut. Triggerpunktmassasje er også effektivt ved hodepine, om du har fått nakkesleng eller du er blitt stiv på grunn av kald trekk.

Et vondt triggerpunkt kan også komme som en følge av andre plager og lidelser. Det kan være alt fra følelsesmessige spenninger og stress til betennelser, isjias og gikt. Triggerpunktmassasje vil i tillegg være bra for musesyke og lignende plager.

I kombinasjon med andre behandlingsteknikker

Triggerpunktmassasje benyttes ofte i kombinasjon med andre behandlingsteknikker. Derfor vil triggerpunktmassasje inngå både i klassisk massasje og idrettsmassasje. Hvilken teknikk som benyttes er avhengig av diagnosen og hva som totalt anses best for å helbrede det aktuelle området. Dette kartlegger vi før vi går i gang med behandlingen.

Klassisk massasje

Hensikten med klassisk massasje er primært å løse opp i spent og stiv muskulatur. Terapeuten går i dybden og presser, knar og stryker. På denne måten skilles det ut avfallsstoffer og gir bedre blodgjennomstrømming. Den klassiske massasjen brukes både som behandlende og forebyggende behandling. Nervesystemet roes ned og demper vanligvis smerten effektivt.

Idrettsmassasje

Vår terapeut har lang erfaring med å behandle idrettsutøvere og aktive amatører som trener mye og har behov for effektiv massasje. Idrettsmassasjen er mer aktiv enn klassisk massasje og benyttes både som oppvarming og i forbindelse med korrigering av muskulaturen etter en anstrengende treningsøkt eller konkurranse. Massasjen reduserer stress, demper nervøsitet og bidrar til å høyne konsentrasjonen. Dette er særlig påkrevd før en viktig konkurranse. Dersom det er behov for det, blir også triggerpunktmassasje anvendt. Massasjen brukes ofte i forbindelse med spesielle tøyningsøvelser.