Det er mye som skiller mellom gode og mindre passende forbrukslån. Selv kun en hundrelapp i måneden kan bli en betydelig sum i løpet av et par år med nedbetaling. Bruk derfor litt ekstra tid når du leter etter et forbrukslån til ditt nye prosjekt. Tiden du legger inn kan resultere i penger til å finansiere dine økonomiske prosjekter.

Still egne krav til forbrukslånet

Alle enkeltpersoner er unike med tanke på ønsker og behov. Dette gjelder også når det kommer til forbrukslån. Det er viktig å innse tidlig at lånet til naboen ikke nødvendigvis er det beste lånet for deg. Det kan være mange årsaker til dette.

Oversikt over egen økonomi

Før du kan inkludere nye poster inn i ditt månedlige budsjett, er du nødt til å ha en fullstendig oversikt over de du allerede har. Finn deretter ut hva budsjettet kan romme av nye lån og månedlige nedbetalinger. I enkelte tilfeller kan du finne ut at det lønner seg å spare opp egenkapital før du starter din prosess med søknad om lån. Fremfor å tenke over hvor mye lån du kan ta opp, bør du tenke på hva slags lån du bør søke om.

  1. Sett opp en oversikt over månedlige utgifter
  2. Tenk realistisk og regn ut din betjeningsevne
  3. Reduser utgifter
  4. Forbedre din søknad ved å forbedre privatøkonomien

Omtrent halve lånesøknaden handler om lånet og banken du søker hos. Den andre halvdelen handler om deg som lånsøker. For å forbedre dine sjanser for en god låneavtale, er du derfor nødt til å forbedre egen økonomi. Det lønner seg å forbedre egen kredittscore, samt eliminere eksisterende gjeld og inkassovarsler før du søker om nytt lån. Dette kan gi tilgang til bedre låneavtaler, samt større lånebeløp.

beste lån

Et tilbud om forbrukslån som utgangspunkt

For mange er det naturlig å ta opp nye lån i den banken de allerede har lån eller konto i. Det er likevel ikke alltid det er her du finner de beste forbrukslånene, selv om du har fått gode låneavtaler her før. Forbrukslånet du får tilbud om i din bank, kan du i stedet bruke som et utgangspunkt for videre leting etter bedre avtaler.

Sammenligning av ulike forbrukslån

Med et lånetilbud å sammenligne med, kan du nå begynne å lete i andre banker og finansieringsforetak. Det finnes mange alternativer når det gjelder forbrukslån, og forskjellene kan være store. De ulike lånene kan blant annet ha ulike renter, kredittgrense, nedbetalingstid, gebyrer og tilgjengelighet.

Søk om veiledning for forbrukslån

Mange lånsøkere kvier seg for å spørre om hjelp fra banker de søker lån hos. Det er derimot ingen grunn til å være beskjeden. Bankene ønsker gjerne at potensielle kunder tar kontakt for å forhandle låneavtaler. I tillegg vil kontakt med kundestøtte vise deg hva du kan forvente av denne banken videre i låneprosessen. Når det gjelder lån er det viktig å velge en tilgjengelig bank med god kundeservice.

La andre gjøre arbeidet for deg

En annen måte å få hjelp på, er å overlate prosessen til en profesjonell. Det finnes mange tjenester på nett som jobber med å lede søkeren fram til et ideelt forbrukslån. Disse tjenestene lar deg selv fylle inn et skjema med dine krav til lånet. Deretter vil firmaet lete i markedet etter det beste tilbudet. Disse tjenestene skal være gratis og uforpliktende.

Tenk framover

Ikke tenk negativt, men vær forberedt på hva du kan gjøre dersom økonomien går dårlig. Forbrukslån har som oftest høye renter, og en ubetalt nedbetaling kan resultere i ubehagelige purringer og dyre inkassovarslinger. Ha alltid en annen løsning dersom du ser at du ikke lenger klarer å betjene ditt lån. Blant annet kan refinansiering være en løsning dersom økonomien din endrer seg mens du betaler ned på forbrukslån.